BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARIDA AXLOQIY TARBIYANI SHAKLLANTIRISH MEZONLARI (3–4-sinf o‘quvchilari misolida) (Journal of Universal Science Research, 2026)
Mazkur maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida, xususan3–4-sinf o‘quvchilari misolida axloqiy tarbiyani shakllantirishning nazariy asoslari, pedagogik-psixologik mexanizmlari hamda amaliy mezonlari tahlil qilinadi. Axloqiy tarbiya jarayonida yosh xususiyatlari, ijtimoiy muhit, o‘qituvchi shaxsining o‘rni va ta’lim-tarbiya integratsiyasining ahamiyati yoritiladi. Shuningdek, axloqiy fazilatlarni rivojlantirish ko‘rsatkichlari va samarali metodlari ilmiy jihatdan asoslanadi. Tadqiqot natijalari boshlang‘ich ta’lim tizimida ma’naviy-axloqiy tarbiya samaradorligini oshirishga xizmat qiladi.