MAKTABGACHA TAʼLIM TASHKILOTLARIDA INKLYUZIV TAʼLIMNING OʻRNI VA MAQSADI (Journal of Universal Science Research, 2026)
Ushbu maqolada maktabgacha taʼlim tashkilotlarida inklyuziv taʼlimning mohiyati, uning asosiy vazifalari, imkoniyati cheklangan bolalar uchun yaratiladigan shart-sharoitlar hamda inklyuziv taʼlimning rivojlanish mexanizmlari haqida soʻz yuritiladi. Shuningdek, inklyuziv taʼlim orqali bolalarda ijtimoiy moslashuv, tenglik va hamkorlik koʻnikmalarini shakllantirish masalalari yoritilgan.