AUTIZM SPEKTRLI BOLALARNI INKLYUZIV TAʼLIM MUHITIDA KORREKSION-PEDAGOGIK REABILITATSIYASI (Journal of Universal Science Research, 2026)
Bolalarning atrof muhitni idrok etishlari, tashqi olamga bоʼlgan munosabatlarini namoyon qilishlariga ularda bilish jarayonlarining rivojlanganligi bilan bir qatorda boshqa kоʼpgina omillar taʼsir kоʼrsatadi. Bolalar rivojlanishidagi salbiy оʼzgarishlardan biri dizontogenez, yaʼni ruhiy rivojlanishda ortta qolish, buzilish va ildamlab ketish holatlarining murakkab birikmasi bоʼlib, yangi bir patologik hosilalarni namoyon etadi.