MAKTABGACHA TAʼLIM TASHKILOTLARIDA INKLUZIV TAʼLIMNI BOSHQARISH MODELI: DEFEKTOLOG, PSIXOLOG VA TARBIYACHI HAMKORLIGI (Journal of Universal Science Research, 2026)
Ushbu maqolada maktabgacha taʼlim tashkilotlarida inkluziv taʼlimni samarali tashkil etish va boshqarish masalalari tahlil qilinadi. Xususan, defektolog, psixolog va tarbiyachidan iborat koʻp tarmoqli (multidisiplinar) jamoa hamkorligiga asoslangan boshqaruv modeli taklif etiladi. Taklif etilayotgan boshqaruv modeli maktabgacha taʼlim tashkilotlarida inkluziv taʼlim sifatini oshirish, bolalarning psixofiziologik imkoniyatlarini toʻliq roʻyobga chiqarish va ularni jamiyatga muvaffaqiyatli ijtimoiylashtirishga xizmat qiladi.