MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARNI SAVODGA OʻRGATISHDА INNOVATSIYALARDAN FOYDALANISHNING ZAMONAVIY YONDASHUVLARI (Journal of Universal Science Research, 2026)
Maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarni savodga oʻrgatishda innovatsion texnologiyalarni qoʻllashning pedagogik asoslari va amaliy imkoniyatlari yoritilgan. Savodga oʻrgatishda multimedia, AR/VR texnologiyalari, gamifikatsiya va interaktiv oʻyinlarning samaradorligi tahlil qilingan. Tadqiqot natijalari shuni koʻrsatadiki, innovatsion yondashuvlar bolalarning nutq, idrok va muloqot koʻnikmalarini rivojlantirishda samarali vosita hisoblanadi.