MAKTABGACHA TAʼLIM TIZIMIDA MUSIQIY RIVOJLANISHNING AHAMIYATI VA METODIKASI (Journal of Universal Science Research, 2026)
Ushbu maqola maktabgacha taʼlimdagi bolalarning musiqiy qobiliyatlarini rivojlantirishning dolzarbligi, musiqiy taʼlimning psixologik va pedagogik asoslari, shuningdek, amaliy metodikalar bilan tanishtiradi. Musiqiy oʻyinlar va ritmik mashqlar, bolalarning musiqiy qobiliyati, ritmni his qilish, jamoada ijro etish usullari tahlil qilingan. Tadqiqot asosan 3-6 yoshli bolalar uchun moʻljallangan musiqiy dasturlar va metodlarni tahlil qilishga qaratilgan. Maqola natijalari maktabgacha taʼlim jarayonida musiqani joriy etish, uning bolaning umuminsoniy rivojlanishidagi oʻrni, shuningdek, musiqiy faoliyatni yaratishda foydalaniladigan interaktiv usullarning ahamiyatini ochib beradi.