INTERAKTIV OʻQUV OʻYINLARIDAN FOYDALANISHNING INNOVATSION YONDASHUVLARI (Journal of Universal Science Research, 2026)
Ushbu maqolada maktabgacha taʼlim yoʻnalishi talabalarining taʼlim  jarayonida interaktiv faol oʻquv oʻyinlaridan foydalanishning innovatsion yondashuvlari ilmiy-pedagogik nuqtai nazardan koʻrib chiqiladi. Talabalarning taʼlim olish jarayonida interaktiv oʻyinlardan foydalanish ularning amaliy faoliyatda oʻyinlar bolalarning kognitiv, kommunikativ, ijtimoiy-emotsional hamda ijodkorlik koʻnikmalarining rivojlanishiga koʻrsatadigan taʼsirini oʻrganishadi. Shuningdek interaktiv oʻyinlarni taʼlim muhitiga samarali qoʻllash talabalarda kompetensiyaviy yondashuv va integrativ taʼlim metodologiyalari bilan integratsiyalashgan shakllari ularning kasbiy tayyorgarlik jarayoniga oʻrni tahlil qilinadi. Maqolada interaktiv (interfaol) oʻquv oʻyinlarining taʼlim sifatini yaxshilashdagi roli, talabalarning faol ishtirokini taʼminlash, mustaqil oʻrganish orqali nazariy bilimlarini oʻzlashtirishning soddalashtirilishi hamda rivojlantiruvchi taʼlim muhitini boyitishdagi afzalliklari asoslab beriladi.