TAʼLIM SIFATI HOLATINING MAVJUD DARAJASINI TAHLIL QILISH: ANALITIK VA STATISTIK YONDASHUVLAR ASOSIDA PROGNOSTIK KOMPETENSIYALARNI RIVOJLANTIRISH (Journal of Universal Science Research, 2026)
Ushbu maqolada taʼlim sifatini boshqarishda analitik va statistik yondashuvlarni qoʻllash boʻyicha prognostik kompetensiyalarni rivojlantirish metodikasi va uslubiy taʼminoti masalalari oʻrganilgan. Tadqiqotda Oʻzbekiston taʼlim tizimida sifat monitoringining hozirgi holati tahlil qilinib, zamonaviy analitik vositalar va prognozlash usullarini joriy etish zaruriyati asoslantirilgan. Taʼlim muassasalari rahbarlari va metodistlarining prognostik kompetensiyalarini shakllantirish yoʻnalishlari ishlab chiqilgan