MAKTABGACHA TAʼLIM TASHKILOTLARIDA SOGʻLOM TURMUSH TARZINI SHAKLLANTIRISHNING PEDAGOGIK XUSUSIYATLARI (Journal of Universal Science Research, 2026)
Maqolada maktabgacha taʼlim tashkilotlarida bolalarning sogʻlom turmush tarzini shakllantirishning pedagogik va tashkiliy xususiyatlari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda direktor va tibbiy xodimlar oʻrtasidagi hamkorlikning bolalarning jismoniy, ruhiy va ijtimoiy rivojlanishiga taʼsiri, shuningdek, Janubiy Koreya va Buyuk Britaniya tajribalari asosida amaliy tavsiyalar keltirilgan. Maqolada sogʻlom ovqatlanish, gigiyena qoidalari, jismoniy faollik, psixologik barqarorlik va ota-onalar bilan hamkorlik orqali bolalarga sogʻlom odatlarni singdirishning metodik jihatlari yoritilgan. Shuningdek, direktor va tibbiy xodimning birgalikdagi faoliyati bolalarning sogʻligʻi va gigiyenik madaniyatini shakllantirishda strategik ahamiyat kasb etishi taʼkidlangan.