MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA MUSIQIY QOBILIYATLARNI RIVOJLANTIRISH METODLARI (Journal of Universal Science Research, 2026)
Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda musiqiy qobiliyatlarning shakllanish jarayoni, eshituv, ritm, qoʻshiq aytish, musiqiy-harakat va ijodiy ifoda koʻnikmalarini rivojlantirishga qaratilgan metodlar yoritiladi. Musiqa mashgʻulotlarini tashkil etishda pedagogik va psixologik yondashuvlar, interfaol usullar, oʻyin texnologiyalari va musiqiy muhitning taʼsiri ilmiy asosda tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari musiqiy tarbiya jarayonining sifatini oshirishga xizmat qiluvchi metodik tavsiyalarni ishlab chiqishga imkon beradi