MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA HISSIY INTELLEKTNI RIVOJLANITIRISH (Journal of Universal Science Research, 2026)
Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda hissiy intellektni rivojlantirishning nazariy asoslari, AQSh, Finlyandiya, Yaponiya, Kanada va Avstraliya tajribalari tahlil qilindi. CASEL modeli va Second Step dasturi metodik jihatdan ochib berildi. “Emotsional chek-in” usuli va EI komponentlari ilmiy nuqtai nazardan yoritildi. Shuningdek, Oʻzbekistondagi “Ilk qadam” davlat dasturida hissiy rivojlanish uchun mavjud imkoniyatlar, muammo va yechimlar tahlil qilinib, amaliy tavsiyalar ishlab chiqildi. Maktabgacha taʼlim muassasalari tarbiyachilari, metodistlari va psixologlari uchun metodik qoʻllanma sifatida moʻljallangan.