OʻYIN ORQALI OʻQITISH METODLARI VA ULARNING SAMARADORLIGI (Journal of Universal Science Research, 2026)
Maqolada oʻyin orqali oʻqitish metodlari va ularning maktabgacha va boshlangʻich taʼlimdagi samaradorligi tahlil qilinadi. Ushbu metodlar bolalarning bilim, koʻnikma, ijodiy va ijtimoiy-emotsional rivojlanishini ragʻbatlantiruvchi samarali vosita sifatida qaraladi. Tadqiqotda oʻyin turlari – rol oʻyinlar, konstruktiv oʻyinlar, qoidali taʼlimiy oʻyinlar va interaktiv raqamli oʻyinlar – pedagogik jihatdan tahlil qilinadi. Shuningdek, metodlarning pedagogik afzalliklari, samaradorligini oshirish omillari va bolalarning individual xususiyatlariga moslashtirish zaruriyati koʻrsatib oʻtiladi. Maqola natijalariga koʻra, oʻyin orqali oʻqitish metodlari bolalarda mustaqil fikrlash, muammolarni hal qilish, ijodkorlik va ijtimoiy koʻnikmalarni shakllantirishda samarali vosita hisoblanadi.