MAKTABGACHA TAʼLIMDA MILLIY QADRIYATLAR VA GLOBAL KOMPETENSIYALAR INTEGRATSIYASI (Journal of Universal Science Research, 2026)
Ushbu maqolada maktabgacha taʼlim jarayonida milliy qadriyatlarni bolalar ongiga singdirish hamda ularni global kompetensiyalar bilan uygʻunlashtirishning nazariy va amaliy jihatlari yoritiladi. Milliy qadriyatlar – oʻzlikni anglash, madaniy merosni qadrlash, hurmat, mehr-oqibat, oila anʼanalari kabi tushunchalar boʻlib, ular bolalarda ijtimoiy-emotsional rivojlanishning muhim asosini tashkil etadi. Global kompetensiyalar esa tanqidiy fikrlash, muomala madaniyati, madaniyatlararo muloqot, ekologik ong, media savodxonlik va kreativlik kabi zamonaviy koʻnikmalarni oʻz ichiga oladi. Maqolada ushbu ikki yoʻnalishni integratsiyalashning dolzarbligi, metodik mexanizmlari, pedagogik yondashuvlari va samaradorlik omillari ilmiy tahlil qilinadi.