"TANQIDIY FIKRLASH KOMPETENSIYASI SHAKLLANTIRISH: PEDAGOGLARDAN MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARGA" (Journal of Universal Science Research, 2026)
Maqolada pedagoglarda tanqidiy fikrlash kompetensiyasini shakllantirishning samaradorlik omillari tahlil qilinadi. Yoʻnaltirilgan yondashuv, vizual-intellektual metodlar ushbu jarayonning muhim shartlari sifatida koʻrsatiladi. Pedagoglarda tanqidiy fikrlashni rivojlantirish usullarini maqsadli integratsiya qilish ularning professional kompetensiyasini oshirishi hamda maktabgacha yoshdagi bolalarda tanqidiy fikrlash kompetensiyasini shakllantirishga xizmat qilishi taʼkidlanadi.