INSON RESURSLARINI BOSHQARISH TUSHUNCHASI VA UNING MAKTABGACHA TAʼLIM TIZIMIDAGI OʻRNI (Journal of Universal Science Research, 2026)
Ushbu maqolada inson resurslarini boshqarish (IRB) tushunchasi, uning nazariy asoslari hamda maktabgacha taʼlim tizimidagi oʻrni ilmiy asosda keng yoritiladi. Xorijiy, MDH va Markaziy Osiyo olimlari tomonidan ishlab chiqilgan ilmiy qarashlar asosida pedagogik kadrlarni tanlash, oʻqitish, malakasini oshirish, motivatsiyalash, baholash va ularni boshqarish jarayonlarining taʼlim sifatiga taʼsiri tahlil qilinadi. Maktabgacha taʼlimda inson resurslarini boshqarishning ahamiyatini oshiruvchi omillar, mavjud muammolar va ularni bartaraf etishning ilmiy-amaliy yoʻllari koʻrsatib beriladi.