ҚОРАҚАЛПОҒИСТОН РЕСПУБЛИКАСИДА БАЛИҚ ЎСТИРИШ МАНБАЛАРИ, УСУЛЛАРИ ВА УЛАРДАН ФОЙДАЛАНИШ САМАРАДОРЛИГИНИНГ ҲОЗИРГИ ҲОЛАТИ (Journal of Universal Science Research, 2023)
Ушбу мақолада ҳовуз балиқчилиги хўжаликларининг балиқ боқиш манбалари ва усуллари  масалалари ёритилган.Қорақалпоғистон Республикасидаги ҳовуз фондининг тузилмаси ва Балиқчилик корхоналарида ҳовуз фондини ҳисобга олиш ҳамда ундан фойдаланишни назорат қилишнинг асосий шакли  кўрсатиб берилган.