YETIM VA OTA-ONA QARAMOG‘IDAN MAHRUM BO‘LGAN BOLALARNI IJTIMOIY HIMOYA QILISH TIZIMINI YANADA TAKOMILLASHTIRISH (Journal of Universal Science Research, 2026)
Mazkur maqolada yetim hamda ota-ona qaramog‘idan mahrum bo‘lgan bolalarni ijtimoiy himoya qilish tizimining mazmun-mohiyati, uning huquqiy asoslari va amaliy mexanizmlari har tomonlama tahlil etilgan. Tadqiqot davomida bolalarning ijtimoiy himoyaga bo‘lgan ehtiyoji, ularning huquq va qonuniy manfaatlarini ta’minlash masalalari, shuningdek, ijtimoiy xavf omillari natijasida yuzaga keladigan muammolar yoritib berilgan.