DAVLAT MOLIYASINI BOSHQARISH MEXANIZMINING ILMIY-NAZARIY ASOSLARI (Journal of Universal Science Research, 2026)
Maqolada davlat moliyasini boshqarish mexanizmining ilmiy-nazari asoslari tahlil qilingan. Davlat moliyasini boshqarish, davlatning moliyaviy manbalarini boshqarish, ulardan foydalanish va samarali taqsimlash jarayonini o‘z ichiga oladi. Bu jarayonning ilmiy-teoriyaviy asoslari asosan davlat moliyasining prinsiplari, model va mexanizmlariga qaratilgan