RAQS SANʼATIDA INKLYUZIYA TAMOYILLARI: TAHLIL VA ISTIQBOLLAR (Journal of Universal Science Research, 2025)
Maqola inklyuziv taʼlim sharoitida xoreografiya sanʼatining mohiyati va ahamiyatini о‘rganishga bagʻishlangan. Xoreografiyaning о‘zini namoyon qilishning universal vositasi sifatida roli, ijtimoiy integratsiyani rivojlantirish, turli xil taʼlim ehtiyojlari bо‘lgan talabalarning hissiy sohasi va jismoniy imkoniyatlarini rivojlantirish. Taʼlim olish uchun teng sharoit yaratishda xoreografik sanʼat imkoniyatlariga alohida eʼtibor qaratilmoqda. Maqolada taʼkidlanganidek, inklyuziv taʼlimda xoreografiyadan foydalanish nafaqat ijodiy qobiliyatlarni rivojlantirishga, balki о‘zaro tushunish va hurmatga asoslangan inklyuziv madaniyatni shakllantirishga ham xizmat qiladi.