MAKTABGACHA TA’LIMDA O‘YINLAR: IJODIY VA QOIDALI O‘YINLARNING TARBIYAVIY ROLI (Journal of Universal Science Research, 2025)
Maqolada maktabgacha ta’limda o‘yinlarning pedagogik roli, ularning bolalarning ijtimoiy, aqliy va hissiy rivojlanishiga ta’siri o‘rganilgan. Ijodiy va qoidali o‘yinlarning farqlari, ularning tashkil etilishi va tarbiyaviy ahamiyati tahlil qilingan. Shuningdek, o‘yinlar orqali bolalarning mustaqilligi, fikrlash qobiliyati, jamoadagi o‘zaro munosabatlari va maktabga tayyorgarligi rivojlantirilishi haqida so‘z boradi.