SAMARALI MENEJMENT - MUVAFFAQQIYATGA YO‘L (Journal of Universal Science Research, 2025)
Maqola “Samarali menejment: muvaffaqiyatga yo‘l” degan konsepsiya orqali tashkilotlarda menejment faoliyatining muhim jihatlari — rahbarlik qobiliyati va tashkiliy madaniyat bilan bog‘liq o‘zgaruvchilarini aniqlaydi. Unda menejment tushunchasi va uning mohiyati, rahbarlik qobiliyati turlari hamda tashkiliy madaniyat konsepsiyasi yoritiladi. Shuningdek, rahbarlik uslublari bilan tashkilot ichidagi madaniyat o‘rtasidagi uzviy bog‘liqlik tahlil qilinadi va O‘zbekistonda bu o‘zaro munosabatlar qanday rivojlanayotganligi, qaysi yo‘nalishlarda tendensiyalar mavjudligi sermahsul tarzda ko‘rib chiqiladi. Maqolaning maqsadi rahbarlik va tashkilot madaniyati elementlarini uyg‘unlashtirish orqali menejment samaradorligini oshirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqishdir.