PEDAGOGLARNING KASBIY MALAKASINI OSHIRISHDA USLUBIY XIZMAT VA HAMKORLIKNING O‘RNI: DAVLAT STANDARTINI JORIY ETILISHIDA SAMARALI MEXANIZM SIFATIDA (Journal of Universal Science Research, 2025)
Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasida maktabgacha ta’lim va tarbiyaning takomillashtirilayotgan davlat standartini joriy etish jarayonida pedagoglarning kasbiy malakasini oshirish, uslubiy xizmatni takomillashtirish hamda pedagoglar o‘rtasida samarali hamkorlikni yo‘lga qo‘yish bo‘yicha ishlab chiqilgan mexanizmning mazmun-mohiyati ochib berilgan. Shuningdek, ushbu mexanizmning tamoyillari, shart-sharoitlari, bosqichlari va baholash tizimi tahlil qilinadi. Maqolada nazariy va amaliy yondashuvlar asosida mazkur mexanizmni joriy etishning dolzarbligi asoslab berilgan.