TARBIYALANUVCHILAR NUTQINI OʻSTIRISHGA ZAMONAVIY YONDASHUVLAR (Journal of Universal Science Research, 2025)
Dunyoda roʻy berayotgan texnologik taraqqiyot fonida bolalarning nutqiy faolligi pasayish muammosi dolzarb boʻlib bormoqda. Ilmiy bashoratlarga koʻra nutqi ravon, fikrlarini dadil bildiradigan mutaxassislar yaqin kelajakda eng koʻp talabga ega boʻladi. Zamonaviy dunyoda jamiyatda oʻz oʻrnini topadigan, fikrlarini erkin bayon etadigan, tashabbuskor va mustaqil fikrli shaxslarga ehtiyoj ortayotganini kuzatib turibmiz. Bunday avlodni shakllantirish strategiyasini esa maktabgacha taʼlim tashkilotlaridan boshlash vazifasi dolzarbdir.