Maktabgacha yoshdagi bolalar kognitiv imkoniyatlarining rivojlantirishda neyropedagogik mashqlardan foydalanish (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqolada neyropedagogika va neyropsixologiya yo‘nalishida amalga oshirilgan ilmiy izlanishlar natijasida pedagogik va psixologik jarayonlarni maktabgacha yoshdagi bolalar bosh miyasida sodir bo‘ladigan neyrologik o‘zgarishlar nuqtayi nazaridan o‘rganish bilan bog‘liq bo‘lgan bilimlarining shakllanishi haqida fikrlar bayon etilgan.  Neyropedagogika bolalarning aqliy, hissiy, ijtimoiy va jismoniy rivojlanishi o’rtasidagi o’zaro bog’liqlikni hisobga olgan holda ta’limga yondoshadi. Maktabgacha ta’limda bunday yondashuv ayniqsa dolzarbdir, chunki miya rivojlanishining asosiy bosqichlari aynan erta yoshda sodir bo’ladi, bu esa bolaning kelajak hayotiga o’zining sezilarli ta’sirini ko’rsatadi.