ERTA YOSHDAGI BOLALARDA HIS-TUYG‘ULARNI ANGLASH VA BOSHQARISH KO‘NIKMALARINING SHAKLLANISHI (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqolada 3–7 yoshli bolalarda his-tuyg‘ularni anglash, ifoda etish va boshqarish ko‘nikmalarining shakllanish jarayoni yoritiladi. Emotsional rivojlanishning asosiy omillari — oila muhitining ta’siri, tarbiyachi bilan muloqot, o‘yin faoliyati va ijtimoiy tajriba misollar orqali izohlanadi. Tadqiqotlar bolalarning emotsiyalarni to‘g‘ri anglay olishi ularning muloqot ko‘nikmalari, xulq-atvori va ijtimoiy moslashuvini sezilarli darajada yaxshilashini ko‘rsatadi.