MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTIDA SOG‘LOM PSIXOLOGIK MUHITNI YARATISHDA SAMARALI METODLAR VA TAVSIYALAR (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqola sog'lom psixologik muhitni shakllantirish va saqlashning fundamental tamoyillari va amaliy metodlarini o'rganadi. Psixologik xavfsizlik, ochiq muloqot, his-tuyg'ularni boshqarish va nizolarni konstruktiv hal qilish kabi asosiy omillarga e'tibor qaratiladi. Unda shaxslararo munosabatlardagi ishonch, hurmat va empatik tushunishni oshirishga qaratilgan samarali strategiyalar taklif etiladi. Maqsad – stressni kamaytirish, ruhiy salomatlikni yaxshilash va umumiy samaradorlikni oshirishga xizmat qiladigan ijobiy, qo'llab-quvvatlovchi va rivojlantiruvchi muhitni yaratish uchun amaliy tavsiyalar berishdir.