MILLIY QADRIYATLAR ASOSIDA MAKTABGACHA KATTA YOSHDAGI BOLALARDA AXLOQIY SIFATLARINI SHAKLLANTIRISHDA OILANING OʻRNI (Journal of Universal Science Research, 2025)
Mazkur maqolada milliy qadriyatlar asosida maktabgacha katta yoshdagi bolalarda axloqiy sifatlarni shakllantirishda oilaning oʻrni tahlil etiladi. Bolaning axloqiy tarbiyasida oila birlamchi tarbiya muhitini yaratishi, milliy va maʼnaviy qadriyatlarni singdirishi muhim omil sifatida qaraladi. Shuningdek, ota-onalarning shaxsiy namuna koʻrsatishi, oʻzbek anʼanalari va urf-odatlari orqali bolalarni mehribonlik, halollik, odob-axloq qoidalariga oʻrgatish jarayonlari yoritiladi. Maqolada oilaning pedagogik hamkorligi va taʼlim muassasalari bilan uygʻun faoliyat yuritishi bolaning axloqiy kamoloti uchun zarurligi taʼkidlanadi. Tadqiqot natijalari milliy qadriyatlar asosida axloqiy tarbiya jarayonini samarali tashkil etish boʻyicha tavsiyalar bilan boyitilgan.