MAKTABGACHA TAʼLIMDA MADANIY XILMA-XILLIK VA BAGʻRIKENGLIKNI OSHIRISHDA MILLIY QADRIYATLARNING OʻRNI (Journal of Universal Science Research, 2025)
Maqolada maktabgacha taʼlim tashkilotlarida milliy qadriyatlar asosida tarbiya berish orqali madaniy xilma-xillik va bagʻrikenglik (tolerantlik)ni shakllantirish masalasi koʻrib chiqiladi. Tahlil qilinadi: milliy qadriyatlar tushunchasi, bagʻrikenglik va madaniy xilma-xillikning maktabgacha yoshdagi bolalarda shakllanishi, hamda pedagogik muhitda ular oʻrtasida uygʻunlik yaratishning metodik jihatlari. Oʻzbekistonning hozirgi taʼlim siyosati, mavjud pedagogik tajribalar va amaliyotlar asosida bagʻrikenglikni targʻib qilish yoʻllari muhokama qilinadi. Xulosa sifatida, milliy qadriyatlarni saqlagan holda madaniy xilma-xillik va bagʻrikenglikni rivojlantirish maktabgacha taʼlimning muhim vazifasi ekanligi taʼkidlanadi.