BO‘LAJAK TARBIYACHI-PEDAGOGLARDA VATANPARVARLIK KOMPETENSIYASINI RIVOJLANTIRISH VA UNI MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTLARIDA QO‘LLASH MEXANIZMLARI (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha ta’lim fakulteti talabalarida vatanparvarlik kompetensiyasini shakllantirish va uni amaliyotda qo‘llash mexanizmlari tahlil qilingan. Maqolada milliy qadriyatlar asosida patriotizmni rivojlantirish usullari, axborotlashgan jamiyat sharoitida pedagoglarning roli va zamonaviy interaktiv ta’lim texnologiyalaridan foydalanish imkoniyatlari bayon etilgan. Shuningdek, maktabgacha ta’lim muassasalarida vatanparvarlikni tarbiyalash bo‘yicha amaliy tavsiyalar va pedagogik mexanizmlar ilmiy asosda taqdim qilingan. Maqola pedagogika va milliy ma’naviyatni uyg‘unlashtirishga qaratilgan tadqiqotlar uchun manba bo‘lib xizmat qiladi.