SUN’IY INTELLEKT VA RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR ASOSIDA FARMAKOLOGIYA FANINI O‘QITISHNING INNOVATSION YONDASHUVLARI (Journal of Universal Science Research, 2025)
Bugungi raqamli transformatsiya davrida tibbiyot fanlarini, xususan farmakologiyani o‘qitish jarayonida an’anaviy usullar bilan cheklanib qolish mumkin emas. Farmakologiya fani tibbiyot ta’limining markaziy bo‘g‘ini bo‘lib, u dori vositalarining ta’sir mexanizmini, farmakokinetika va farmakodinamik jarayonlarni chuqur anglashni talab qiladi. Shu bois, zamonaviy o‘qitish metodikasiga sun’iy intellekt (AI), virtual reallik (VR), augmentatsiyalangan reallik (AR) va simulyatsion laboratoriyalarni integratsiya qilish — ta’lim samaradorligini tubdan oshiruvchi yondashuv sifatida e’tirof etilmoqda.