ALOE VERANING YARA BITISHINI TEZLASHTIRUVCHI POLISAXARIDLARNING ROLI (Journal of Universal Science Research, 2025)
Aloe vera (Aloe barbadensis Miller) — asosan tropik va subtropik hududlarda o‘sadigan dorivor o‘simlik bo‘lib, xalq tabobatida qadimdan keng qo‘llanib kelinadi. Uning tarkibida 200 dan ortiq biologik faol moddalar aniqlangan: aminokislotalar, vitaminlar, fermentlar, saponinlar, shuningdek, muhim polisaxaridlar.