VITAMINLARNING BIOLOGIK TAʼSIRINI XILMA-XILLIGI VA ORGANIZMNING VITAMINLAR BILAN TAMINLANGANLIGINI ANIQLASH (Journal of Universal Science Research, 2025)
Vitaminlar organizmdagi metabolik jarayonlar uchun katalizator rolini oʻynaydi. Ular ajralmas oziqaviy omillardir (vitamin: B1, B2, B6, B12, PP, C, folivoy kislotasi, pantotenik kislota, biotin, A, β-karotin, D. E, K), shuning uchun ularni doimiy ravishda istemol qilish kerak. Vitamin yetishmasligi rivojlanish mexanizmiga koʻra bir necha shakllar ajralib turadi.