VITILIGONI DAVOLASHDA QO‘LLANILADIGAN DORI VOSITALARNING SAMARADORLIGINI BAHOLASH (SURXONDARYO VILOYATI MISOLIDA) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Vitiligo — terida melanositlar yo‘qolishi natijasida oq dog‘lar paydo bo‘ladigan surunkali dermatozdir. Surxondaryo viloyati sharoitida vitiligoni davolashda mahalliy va sistemali dori vositalari, shuningdek, fototerapiya usullari qo‘llanilmoqda. Ushbu tezisda kortikosteroidlar, kalsinevrin ingibitorlari (takrolimus, pimekrolimus), antioksidantlar va PUVA-terapiya bilan kombinatsiyalangan dori vositalarining samaradorligi baholandi.