PUSHTI HUSNBUZARNING DAVOLASHDA DORI VOSITALARNING SAMARADORLIGINI BAHOLASH (Journal of Universal Science Research, 2025)
Pushti husnbuzar (rosacea) — surunkali yallig‘lanishli dermatoz bo‘lib, asosan yuz terisini shikastlaydi va sezilarli kosmetik hamda psixososial muammolarga sabab bo‘ladi. So‘nggi yillarda uning davosida mahalliy va sistemali dori vositalari samaradorligi keng o‘rganilmoqda. Ushbu tezisda pushti husnbuzar davosida qo‘llaniladigan asosiy preparatlar — metronidazol, ivermektin, azelayin kislotasi, tetratsiklin antibiotiklari va boshqa vositalarning klinik samaradorligi tahlil qilinadi.