PARODONTOZ KASALLIGIDA TISH ATROF TO‘QIMASINI QON BILAN TA’MINLANISHINI YAXSHILOVCHI DORI VOSITALARI (Journal of Universal Science Research, 2025)
Tadqiqotning maqsadi — parodontoz kasalligida tish atrofidagi yumshoq va suyak to‘qimalarining qon bilan ta’minlanish darajasini yaxshilashda angioprotektor va mikrosirkulyatsiyani faollashtiruvchi dori vositalarining (trental, solkoseril, pentoksifillin va boshqalar) klinik samaradorligini o‘rganish, ularning parodontal to‘qimalarning trofikasini, reologik xususiyatlarini va regeneratsiya jarayonlariga ta’sirini aniqlashdir.