KASALXONA ICHI INFEKSIYALARINING PROFILAKTIKASI (Journal of Universal Science Research, 2025)
Kasalxona ichi infeksiyalari (KII) — bu bemorlar davolanish yoki diagnostika jarayonida sog‘liqni saqlash muassasasida yuqtiradigan infeksion kasalliklardir. Ular sog‘liqni saqlash tizimida jiddiy muammo bo‘lib, bemorlarning sog‘ayish muddatini uzaytiradi, davolash xarajatlarini oshiradi va ba’zi hollarda o‘lim holatlariga olib keladi. Hozirgi kunda antibiotiklarga chidamli mikroorganizmlar paydo bo‘lishi KII bilan kurashishni yanada murakkablashtirmoqda. Shu sababli, bu infeksiyalarning oldini olish va nazorat qilish choralari tibbiyot amaliyotida dolzarb masaladir.