SPIRULINANING JISMONIY FAOLIYATDAN KEYINGI TIKLANISH JARAYONLARIDAGI ROLI VA SAMARADORLIGI (Journal of Universal Science Research, 2025)
Jismoniy faoliyatdan keyingi tiklanish jarayonlari sportchilar va faol hayot tarziga ega shaxslar uchun muhim ahamiyatga ega. Tez va sifatli tiklanish nafaqat jismoniy ko‘rsatkichlarni yaxshilash, balki jarohatlar va charchoqni kamaytirishga yordam beradi. Spirulina yuqori antioksidant va oziqlantiruvchi xususiyatlari tiklanish jarayonlarini tezlashtirishda istiqbolli vosita sifatida e'tirof etilmoqda. Shu bois, spirulinaning tiklanish jarayonlaridagi roli va samaradorligini ilmiy asosda o‘rganish dolzarbligini tashkil etadi.