SANOAT JARAYONLARIDA SUN’IY INTELLEKT YORDAMIDA PREDIKTIV TEXNIK XIZMAT KO‘RSATISH TIZIMLARINI OPTIMALLASHTIRISH (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqolada sanoat korxonalarida texnik xizmat ko‘rsatish jarayonlarini sun’iy intellekt asosida optimallashtirishning nazariy va amaliy asoslari yoritiladi. Prediktiv texnik xizmat ko‘rsatish (Predictive Maintenance — PdM) sanoat tizimlari ishonchliligi, xavfsizligi va uzluksizligini ta’minlashda muhim mexanizm bo‘lib, sun’iy intellekt metodlari, ayniqsa mashinaviy o‘qitish va chuqur neyron tarmoqlar yordamida jarayonlarning noaniqlik darajasi keskin kamayadi, avariya holatlarining oldi olinadi hamda iqtisodiy samaradorlik oshadi.