INKLYUZIV TAʼLIM SHAROITIDA IMKONIYATI CHEKLANGAN TALABALAR OʻQUV MOTIVATSIYASINING PSIXOLOGIK JIHATLARI (Journal of Universal Science Research, 2025)
Inkyuziv ta’lim imkoniyati cheklangan bolalarning ta’lim olishida uzluksizlikni ta’minlash muammolari va yechimlari to’g’risida fikr yuritilgan. Inkyuziv ta’lim butun dunyoda maktab yoki internat shaklida, shuningdek umumta’lim maktablarining katta bo‘lmagan qismlarida faoliyat yuritadi. Maxsus ehtiyojli bolalarning inklyuziv ta’lim tizimda o‘qitilishi ularning maktabni tugatgach ijtimoiy jamiyatga moslashishlari va hayotiy ko’nikmalarini shakllantirishdan iborat.