SURXONDARYO VILOYATIDA AHOLI DAROMADLARI DINAMIKASI VA HUDUDIY TAFOVUTLAR TAHLILI (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqolada Surxondaryo viloyatida aholi daromadlarining so‘nggi yillardagi o‘sish dinamikasi va tumanlar kesimidagi hududiy tafovutlar tahlil qilindi. Tadqiqotda rasmiy statistik ma’lumotlar asosida aholi jon boshiga to‘g‘ri keladigan daromad ko‘rsatkichlarining o‘zgarish sur’atlari tahlil qilib chiqildi. Natijalar aholi daromadlarining viloyat ichida sezilarli farqlanishini, ayrim tumanlarda o‘sish sur’atlari pastligini ko‘rsatadi. Shuningdek, ta’lim darajasi, bandlik va urbanizatsiya darajasi daromadlarning asosiy determinantlari sifatida aniqlangan. Tadqiqot natijalari asosida hududlararo iqtisodiy tafovutlarni kamaytirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.