LOTIN TILI VA TIBBIY TA’LIM: NAZARIYADAN AMALIYOTGACHA (Journal of Universal Science Research, 2025)
Mazkur maqolada lotin tilining tibbiyotdagi o‘rni tahlil qilinadi. Tibbiyotda lotin tili aniq va tizimli tuzilishi tufayli kasalliklarni ta’riflash, dori-darmonlarni nomlash hamda tibbiy jarayonlarni tavsiflashda asosiy vosita sifatida qo‘llaniladi. Bugungi kunda ham lotin tili farmatsevtika tilining aniqligi va mukammalligini saqlab qoluvchi neytral va mustahkam lingvistik asos bo‘lib qolmoqda.