BOSHLANGʻICH SINF ONA TILI DARSLARIDA LUGʻAT USTIDA ISHLASHNING ILMIY- METODIK ASOSLARI VA SAMARALI MERODLARI (Journal of Universal Science Research, 2025)
Maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida nutq madaniyatini shakllantirishda lug‘at ustida ishlashning ilmiy-metodik asoslari yoritiladi. Lug‘at boyligini oshirishning psixologik va pedagogik talablari, dars jarayonida qo‘llaniladigan samarali interaktiv metodlar, o‘yin texnologiyalari, matn asosidagi mashqlar hamda zamonaviy pedagogik texnologiyalarning o‘rni tahlil etiladi. Lug‘at ustida ishlashning bosqichlari tizimli yondashuv asosida ko‘rib chiqilib, o‘quvchilarning faol nutqini rivojlantirishga xizmat qiluvchi metodik tavsiyalar ishlab chiqiladi.