BACHADON MIOMASINI DAVOLASHDA INNOVATSION YONDASHUVLAR (Journal of Universal Science Research, 2025)
Bachadon miomasi (leyomioma) – bachadon mushak qavatidan rivojlanadigan yaxshi sifatli o‘sma bo‘lib, 30-45 yosh oralig‘idagi ayollarda keng tarqalgan. Jahon sog‘liqni saqlash tashkiloti ma’lumotlariga ko‘ra, har uchinchi ayolda bu patologiya uchraydi. Klassik jarrohlik usullari ko‘pincha reproduktiv funksiyaga salbiy ta’sir ko‘rsatadi. Shu sababli, zamonaviy tibbiyotda innovatsion, minimal invaziv va maksimal samaradorlikka ega usullar tobora keng qo‘llanilmoqda.