OBSTRUKTIV BRONXIT BILAN KASALLANGAN BOLALAR ORASIDA EPIDEMIOLOGIK XUSUSIYATLAR VA TIBBIY YORDAM SAMARADORLIGINI TAHLIL QILISH (Journal of Universal Science Research, 2025)
So'nggi yillarda bolalar kasalliklaridan  nafas kasalliklari bilan kasallanish holatlarining sezilarli darajada ortishi kuzatilmoqda va bu holat bolalarda  obstruktiv bronxitning ko`payishiga sabab bolmoqda. Bolalarda nafas kasalliklari bilan kasallanish sonining ortishi bolalarda kuz, qish fasllarida respirator kasalliklarning keng tarqalishi, havo tarkibidagi  ifloslanish darajasining yuqoriligi, aholining ijtimoiy-iqtisodiy sharoitlari  kasallikning rivojlanishi uchun qulay muhit yaratadi. Xususan, immun tizimi hali to'liq shakllanmagan va kasallanishga eng moyil bo'lgan kichik yoshdagi bolalar ayniqsa xavf ostida.