O`ZBEKISTON SHAHARLARIDA ATMOSFERA HAVOSINING GIGIYENIK HOLATI: MUAMMOLAR VA YECHIMLAR. (Journal of Universal Science Research, 2025)
O‘zbekiston sanoati, transporti va aholisi sonining ortishi bilan atmosfera havosining gigiyenik holati dolzarb muammolardan biriga aylandi. Bugungi kunda yirik shaharlar, xususan Toshkent, Farg‘ona, Angren, Olmaliq va Navoiyda havo sifatining yomonlashuvi ko‘plab sog‘liq muammolariga sabab bo‘layotgani kuzatilmoqda. Atmosfera havosining ifloslanishi faqat ekologik muammo emas, balki ijtimoiy va tibbiy tahdid sifatida ham baholanadi, chunki havoda yig‘ilayo