PODAGRA KASALLIGI BILAN KASALLANGAN BEMORLARDA JAMLANGAN KORONAR XAVF OMILLARI (Journal of Universal Science Research, 2025)
Tekshiruvlar podagra bilan kasallangan 55 nafar bemorda o`tkazildi. Bemorlarni tekshirish va davolash  Samarqand Davlat Tibbiyot Universiteti 1-klinikasi maslahat poliklinikasi, kardiologiya, revmatologiya bo‘limlarida amalga oshirildi. Bemorlarning o‘rtacha yoshi 55,4±8 yoshni (33 dan 76 yoshgacha) tashkil etdi. Kasallikning murojaat qilgandagi o‘rtacha davomiyligi 8,5 (1,0; 24,0) yilni tashkil etdi.