O‘TKIR ICHAK INFEKSIYALARINING EPIDEMIOLOGIK HOLATI VA RIVOJLANISH TENDENSIYALARI (O‘ZBEKISTON MISOLIDA, 2024 YIL STATISTIKASI ASOSIDA) (Journal of Universal Science Research, 2025)
O‘tkir ichak infeksiyalari global sog‘liqni saqlash muammosi bo‘lib, ularning ko‘plab turlari mavjud: salmonellyoz, dizenteriya, esherixioz, rotavirusli va norovirusli infeksiyalar, kampilobakterioz va boshqalar. Bu infeksiyalar asosan ifloslangan suv, oziq-ovqat mahsulotlari, gigiyena qoidalariga rioya qilmaslik orqali yuqadi. O‘zbekistonda ichak infeksiyalari asosan issiq mavsumda ko‘proq uchraydi.