ANTIBAKTERIAL TERAPIYANING ZAMONAVIY PROTOKOLLARI VA DAVOLASH MUAMMOLARI (Journal of Universal Science Research, 2025)
So‘ngi yillarda antibakterial terapiya dunyo miqyosida sog‘liqni saqlash tizimi uchun eng muhim masalalardan biriga aylandi. Jahon sog‘liqni saqlash tashkiloti (JSST) ma’lumotlariga ko‘ra, har yili 1,27 milliondan ortiq o‘lim antibiotiklarga chidamli mikroorganizmlar bilan bog‘liq infeksiyalar oqibatida sodir bo‘ladi. Antibiotiklardan noto‘g‘ri foydalanish, o‘zboshimchalik bilan dori qabul qilish va davo kursini to‘liq tugatmaslik mikroblarning rezistent shakllarini keltirib chiqarmoqda. Shu sababli zamonaviy antibakterial terapiya protokollarini ishlab chiqish, ularni klinik amaliyotda to‘g‘ri qo‘llash va davolash samaradorligini oshirish bugungi kunda dolzarb ilmiy va amaliy masalaga aylangan