EXINOKOKKOZ VA ALVEOKOKKOZ KASALLIKLARI USTIDAN EPIDEMIOLOGIK NAZORAT (Journal of Universal Science Research, 2025)
Insoniyat XXI asrga qadam qoʻygan bir davrda, fan va texnikadagi erishilgan yutuqlarga qaramasdan, aholi orasida baʼzi bir yuqumli kasalliklar koʻplab qayd qilinmoqda, baʼzilari esa batamom tugatilgan emas. Yuqumli kasalliklarni, jumladan exinokokkozni aholi orasida batamom tugatish yoki yanada kamaytirish sanitariya-epidemiologiya va veterinariya sohasida xizmat qilayotgan mutaxassislarning bilim saviyasiga va ularning ish faoliyatiga bevosita bogʻliq. Bu esa oʻz navbatida tibbiyot mutaxassislari exinokokkoz kasalligining tarqalganlik darajasi, epizootologiyasi, epidemiologiyasi, epidemiologik nazorati va uning oldini olish chora-tadbirlarini chuqur bilishlarini taqozo qiladi.