ЎЧОҚЛИ АЛОПЕЦИЯ БИЛАН КАСАЛЛАНГАН ЭРКАКЛАРДА КЛИНИК, ТРИХОСКОПИК ВА ГЕНЕТИК ХУСУСИЯТЛАРНИ ТАҲЛИЛ ҚИЛИШ АСОСИДА ДИАГНОСТИКА ВА ДАВОЛАШНИ ТАКОМИЛЛАШТИРИШ (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ўчоқли алопеция - соч фолликулларига таъсир қилувчи, аутоиммун табиатга эга бўлган, рецидивлашувчи хусусиятга эга дерматологик касалликдир. У, асосан, бош терисида сочларнинг ўчоқли тўкилишини келтириб чиқаради ва беморларнинг ташқи кўриниши, ижтимоий адаптацияси ва психоэмоционал ҳолатига жиддий таъсир кўрсатади. Шунингдек, аутоиммун жараёнларда иштирок этувчи PTPN22 гени (rs2476601) полиморфизми билан ўчоқли алопеция ривожланиши ўртасидаги боғлиқлик баҳоланди